Seizoen 2018-2019   

BRITTA MARIA & MAURITS FONDSE &  

OLEG FATEEV


CHANSONS VAN SCHOONHEID EN TROOST


In de huidige tijd, waarin veel schoonheid het onderspit moet delven, zoeken mensen uit alle uithoeken van de wereld troost, troost in muziek.

Britta Maria en Maurits Fondse en Oleg Fateev bezingen het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop, maar ook de pijn en de teleurstelling, het gewone en het bijzondere.Van opzwepend levensgeluk naar diepe ontroeringEen voorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoeten. De ‘groten’ zullen niet ontbreken: chansons van Aznavour, Brel, Gainsbourg, maar ook liedjes van Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean.

Net als in hun vorige programma,’Serge Gainsbourg Forever’ een samenwerking met het Red Limo String Quartet, zullen ook dit keer vertalingen van Franse Chansons naar het Nederlands ten gehore worden gebracht en zal eigen werk niet ontbreken.

Britta Maria: vocalen

Maurits Fondse: piano/vocalen (o.a. band Freek de Jonge/Dansen met de Vijand/Watertown)

Oleg Fateev: bayan (o.a. band Herman van Veen/Nynke Laverman/Jeroen Willems-de Zoete Oorlog)Recensie Musicalnieuws 'Deze drie laten je even een glimp van de hemel zien': klik hier


'Bijzonder mooie CD' Chansonkenner Bart van Loo

'Vandaag genoten van Britta Maria in theater Walhalla. Wat een muziekkunstenaars geweldig' bezoeker Theater Walhalla


bij Radio 5 Volgspot met Oleg Fateev op bayan (rusische accordeon) luister hier terug:Op 27 september speelden we live 3 chansons bij NPO Radio Opium op 4, luister terug, klik hieronder:


Artikel Noord-Hollands Dagblad door Leo van Gelderen foto Martin Pluimers

Voorstelling Mijn Vlakke Land in de Kleine Komedie foto Bob Bronshof

foto Ioana Cobzaru