HUISWAARTS Tour & CD

Na jaren Franse chansons te hebben gezongen keren zangeres Britta Maria & Maurits Fondse terug naar hun wortels, naar het geliefde Nederlandse lied. Aangevuld met opzwepende en ontroerende balkaninvloeden van de van oorsprong Moldavische accordeonist Oleg Fateev.

Met liedjes van Ruud Bos, Friso Wiegersma, Annie M.G. Schmidt, Adèle Bloemendaal, Ramses Shaffy, Jenny Arean e.a. vaak in een nieuw arrangement of met een twist.
Aangevuld met eigen geschreven liedjes

HUISWAARTS CD.
In juni 2019 hebben Britta Maria en Maurits Fondse in Wisseloord een nieuw album opgenomen, 'Huiswaarts'. De CD is een ode aan het Nederlandse (kleinkunst) lied, aangevuld met vertalingen van Franse Chansons en het eigen geschreven lied 'Houd Moed'.


Huiswaarts werd gespot door Hijlco Span en was cd van de week, elke dag werd er een lied op Radio 5 gedraaid. Ook was Britta Maria te gast voor een interview, luister terug:' https://www.nporadio5.nl/volgspot/gemist/uitzending/673785/NaN-NaN-NaN

De band bestaat uit:

Maurits Fondse: piano/zang/arrangementen
Britta Maria:zang
Oleg Fateev: bayan (Russische accordeon)
Hermine Deurloo: mondharmonica
Eric van de Westen: akoestische & elektrische bas
Bauke Bakker: drums
Strijkers o.l.v. Marieke de Bruijn
PERS: Recensie HUISWAARTS: Pop Magazine Heaven: Wereld: Britta Maria & Maurits Fondse & Oleg Fateev – Huiswaarts

Op het grensvlak van kleinkunst, jazz, folk en wereldmuziek, treffen we dit fraaie album van een trio bestaande uit zangeres Britta Maria, pianist/vocalist Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev. Dit eerbetoon aan het betere Nederlandstalige lied bewijst dat ook muziek in je moerstaal met diepgang gebracht kan worden.

'Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond'

Leo van Gelderen Het Noord-Hollands Dagblad

'Deze drie laten je een glimp van de hemel zien' Musicalnieuws

Foto: Claudia Otten

Artikel door Evert Marsmans van de Helderse courant