Britta Maria is woonachtig in Amsterdam en werd geboren in Hoorn, een stad die al vele muzikanten heeft voortgebracht. In haar jeugd begint ze met het volgen van zanglessen. Na een aantal studies gaat ze Jazz en lichte muziek studeren. Aangezien ze een tante heeft die met een Fransman is getrouwd en daardoor veel in Frankrijk is te vinden, raakt ze verslingerd aan het Franse. Dit is het begin van een diepe liefde voor het Franse Chanson.

Britta Maria maakt samen met pianist/zanger en tevens haar man Maurits Fondse diverse theaterconcerten en CD's waarin het Franse lied te horen is. O.a. Serge Gainsbourg Forever, een ode aan Serge Gainsbourg met het Red Limo String Quartet en Chansons van Schoonheid en Troost, een tour de chant met chansons van o.a. Reggiani, Montand, Gréco, Piaf, Aznavour, Brel en Zaz. Ook touren ze een zomer door Frankrijk en treden op voor Frans publiek dat het heeft over Chair de Poule (kippenvel)

Voor het komende seizoen staat een ode aan de grote Charles Aznavour gepland i.s.m. Oleg Fateev op Russische accordeon en Simone Sou op drums/percussie en Maurits Fondse piano/zang. Een ode aan de man die meer dan 1300 chansons schreef, en wat voor chansons!

Ook schrijft ze samen met Maurits eigen liedjes, in eerste instantie Franse Liedjes zoals 'La Chanson d'Herman', een Frans liedje over hun zoontje Herman en 'Le Retour des Hirondelles' over de terugkeer van de zwaluwen.

Britta Maria schrijft ook liedjes in haar moedertaal. Ze noemt het Nederlandse chansons, de tekst is Nederlands maar de melodien en harmonien zijn geinsprireerd op het Franse Chanson. Ze schrijft samen met Maurits 'Op Weg naar Jou' , 'Samen uit elkaar' en het lied 'Houd Moed' dat viraal gaat. Tevens schrijft Ivo de Wijs een nieuwe liedtekst voor hen 'De Optocht', een lied dat zeer goed ontvangen wordt.

Momenteel schrijven Britta Maria en Maurits aan liedjes voor een nieuw album dat medio herfst 2021 zal verschijnen. Met medewerking van tekstschrijvers als Ivo de Wijs, Jan Boerstoel en Jurrian van Dongen.

Naast haar optredens geeft Britta Maria leiding aan twee Franse Chanson koren en geeft ze vocalcoaching, het liefst aan studenten die net als haar gegrepen zijn door het Franse Chanson of het Nederlandse Kleinkunstlied. Alle liedjes die hierboven genoemd zijn, zijn te vinden op YouTube en of Spotify. Dat de muziek voor altijd mag blijven klinken.