FRANSE CHANSON KOREN

 

Zangeres en zangdocent Britta Maria leidt sinds 2016 twee Franse Chanson koren: 'Les Moulins de Mon Coeur' voor de Alliance Francaise in Utrecht en 'Enchanté' in Amersfoort. 

De koren bestaan uit liefhebbers van de Franse taal en van het Franse Chanson, het niveau loopt uiteen van beginnende zangers tot gevorderde koorzangers. Er wordt repertoire gezongen van Aznavour, Fugain, Brassens, Brel, Piaf, Hardy, Zaz, Pravi, Montand, Gainsbourg, Moustaki e.a.

De chansons worden meerstemmig gezongen: pianist/componist/arrangeur Maurits Fondse maakt de meerstemmige partijen voor de verschillende stemmen.

Hierbij informatie over de verschillende koren:

'Les Moulins de mon Coeur' repeteren op de dinsdagavond om de twee weken van 17:15-19:15 in het Stedelijk Gymnasium in Utrecht. Er is sprake van een projectkoor. Er wordt ingetekend voor 10 lessen die worden afgesloten met een openbaar optreden, begeleid door een professioneel pianist. Meer informatie over dit koor en de aanmelding en kosten kijk op de website van de Alliance Francaise Utrecht, klik hier 

Het Franse Chanson koor 'Enchanté' in Amersfoort repeteert op de donderdag om de twee weken van 10:30-12:30 in de Fonteinkerk in Amersfoort. Er wordt ingetekend voor 15 lessen, die zullen starten op 14 september. Gedurende de reeks zal er 1 of 2 keer worden opgetreden in een verzorgingstehuis. Er wordt afgesloten met een openbaar concert in de Fonteinkerk onder begeleiding van een professioneel pianist.

De data voor het seizoen 2024-2025 zijn: 

26 sept, 10 okt, 24 okt, 7 nov, 21 nov, 5 dec, 19 dec, 9 jan,  23 jan, 6 feb, Voorjaarsvakantie, 27 feb, 13 maart, 27 maart, 10 april,

24 april, 25 april concert in de avond

De kosten voor 15 lessen en een openbaar concert bedragen 225,- Wil je je inschrijven, stuur dan een berichtje aan info@brittamaria.nl Voor het overmaken van het cursusbedrag voor dit koor. Graag 225,- overmaken op B.M. Duiker NL08INGB0006412643 ovv Frans koor Amersfoort. 

In de zomerweken is Britta Maria vaak één week te vinden op Buitenkunst, om een week lang samen Franse muziek te bestuderen en chansons te zingen. Voor meer informatie: klik hier